interimmanagement, verandermanagement, stevig, daadkrachtig, directieniveau, ervaren, senior, crisismanager, zorgen uit handen nemen, MT niveau, humor,dienstverlening,facility,ict, archief, div,bedrijfsvoering, Antwoord,weblog Alex Lambregts, adviseur, strategische vraagstukken, organisatieverandering, samenwerking, inspiratie, coaching, teamcoaching, individuele coaching
   
Passie en visie: een positief verschil maken voor een andere en betere overheid
 
Interim/Verandermanager, project/programmamanagement:
- Bedrijfsvoering zoals facility, archief/DIV, P&O, ICT.
- Publieke dienstverlening.
- Cultuurverandering klantgerichte overheid, Het Nieuwe Werken.
Adviseur voor visieontwikkeling op het gebied van bedrijfsvoering en dienstverlening.
Begeleider van workshops over samenwerking tussen mensen en organisaties.
Coach voor individuen en teams voor reflectie en het vinden van nieuwe wegen. 
     


 
                                                                    
           

 

Kracht

De kracht van Alex zit in het formuleren van visie/strategie en de
 realisatie daarvan, waarbij hij uitmunt in het laten samenwerken van mensen en organisaties aan één gemeenschappelijk doel. 
Zijn leiderschapsstijl is delegerend én hands on, open, enthousiast, communicatief, empatisch, resultaatgericht en vooral met humor. Hij gelooft in "béter door sámen” en laat zich inspireren door de ander binnen de organisatie, want hij/zij heeft de onmisbare kennis en drive om succesvol tot veranderingen te komen; Alex benut dat ten volle en con amore. Mensen werken graag met hem samen omdat ze voelen dat hij ze serieus neemt, dat hij ze ruimte en verantwoordelijkheid geeft, dat hij hen óók inspireert.
           
 

 

Profiel

Alex heeft een eigen bureau dat, naast interim- en verandermanagement,  is gespecialiseerd in de begeleiding van overheidsorganisaties op het gebied  strategie, implementatie én samenwerking die daarvoor onontbeerlijk is. Alex  is een all round senior manager bedrijfsvoering en dienstverlening. Door zijn ervaring (o.a. 15 jaar als directeur van grote organisaties in een bestuurlijke context) is hij gesprekspartner op alle niveau's. Hij ontwikkelde een facinatie en passie voor strategie- en samenwerkings vraagstukken.  Als  gespreksleider inhoudsdeskundige van het INVK spreekt hij regelmatig met gemeentelijke topbestuurders over samenwerking.
Alex is opgeleid als coach en begeleidt individuen en teams bij de verbetering van hun samenwerking. In zijn werkwijze gaat Alex uit van uw vraag en behoefte. In korte en resultaatgerichte adviestrajecten werkt hij vanuit zijn eigen kennis en kunde, maakt hij gebruik van veel wetenschappelijk inzichten, beproefde methodieken/modellen en schakelt waar nodig expertise in van collega adviseurs.